Sunday, December 11, 2011

Pre-Journey to the East PART 1



assalamualaikum wbt readers :)


as been promised, i'd made my comeback. haha. dah mcm artis veteran plak nk comeback segala.


ok. where should i start ? emm


emm


emm


a'hah! my East journey bebeh!!
(hihi, padahal kat title terang2 tulis pre-journey. drama sgt uyul ni) 



alright, kalau korang perasan dkt previous entry uyul, ade uyul buat pre-wordless wednesday, letak gambar tag nk pegi melencong eh melancong eh education trip. huhu. 


so, today's entry i'll discuss a lil bit more about my journey. discuss? watda.. inilah penangan report yang berlambak-lambak nk kena submit. thanks to the lecturers. ilysm. more than u can imagine. haha.


enough with mumbling. let check out on our activities before we fly to Guangzhou, China.


Amaran keras : entry ini di lambakkan dgn gmbr y agk byk. (next and next and next entry pun byk gmbr jugak,since ade few part. tamak) sila jgn muntah.


lets begin..


Majlis Amanat dr Rektor UiTM KBM Datuk Prof. Madya Dr. Mizan Hj. Hitam


Sebelum berangkat ke Guangzhou, semua pelajar kena attend perjumpaan dengan rektor UiTM KBM, Datuk Prof. Madya Dr. Mizan Hj. Hitam. Majlis amanat ni trip China gabung dgn trip Korea. Datuk byk berpesan dkt students supaya jaga diri kat sana sbb kami bukan saja bawa nama UiTM, tp juga nama MALAYSIA. So we really wanna bring a good image as a Malaysian there. ada satu ungkapan dr Datuk yang sgt melekat dihati uyul,


 "Pergi dgn harapan, pulang dgn kejayaan"
itu pesan Datuk.




langkah2 sebelum melihat gmbar dibawah :
sila teleng kepala anda ke kiri. tq

(dah rotate sebelum masukkan,nth knp jd cmni gak)


Noor (Project Leader), with Datuk Mizan


ok, sila kembalikan kepala anda di kedudukan asal utk melihat gmbr seterusnya.



Guru pengiring.hihi.
lectures : miss shafaf, puan marimah





lectures : miss oyen and her friend :)





our picture at the end of Majlis Amanat.




Majlis Bacaan Yasin & Doa Selamat


majlis bacaan yasin & doa selamat ni dibuat untuk memudahkan perjalanan kami sebelum, semasa & selepas ke China nti. alhamdulillah segala urusan kami di permudahkan. ini semu berkat doa lectures, ibubapa, kwn2, etc..






menanti rakan2 yang belum sampai. aku le tu. haha






Ustaz yang mengemudi majlis bacaan yasin. (baju krim)






the boys.





maka telah masuk waktu berbuka di UiTM KBM :))
(spot me !)





sesi beramah mesra
(spot me !)





the girlsss :)))





Sesi Suai Kenal "Travel Agent" dan Taklimat Perjalanan


sebelum berangkat, CS Holiday (Travel Agent kitorang) sempat m'beri taklimat ringkas mengenai perjalanan   di China nti. well, time ni jugak lah duit kitorang dilabur lagi sebanyak RM110 kos untuk ke Hongkong. sepatutnya kos kitorang just RM1850, tp bile dah tambah trip ke Hongkong dah jadi RM1960. tapi xpe la, syiok kot!!





our travel agent






classmate ;))





beloved lecture, pn.mariamah.
(spot me !)





lecturers ;))





lecturers. y hujung sebelah kanan tu bkn lec..haha








alright guys, i guess that all for today !! pictures credit to iz.

to be continue part 2 :)


p/s : A dream doesn't become reality through magic; it takes sweat, determination and hard work.
Colin Powell.


2 comments:

  1. edy fee : owh tu sebab gabung 2 kelas .. sebab tu nampak ramai :))

    ReplyDelete