Friday, August 5, 2011

it's happen for a reason






masih dalam keadaan terkejut, and sakit perut dari semalam sampai hari ni. fuhh~ tak tahu nak cakap macam mana bila dah kena macam ni. first time eksiden sorang2, takde sape2 dalam kerete. SEORANG. ALONE. 


alkisah bermula bila uyul dari somewhere baru habis berbuka puasa dgn kawan nak balik rumah. drive sambil nyanyi2 dalam kereta sebab happy and kenyang gila then uyul berenti kat traffic light yang baru je menukarkan lampu dari oren ke merah. 


tak sempat uyul nak tarik handbreak tetiba je berdentum kereta uyul, trus kereta terseret dari tempat uyul berenti ke tengah and berpusing. BERPUSING. uyul lost tak tahu dah mane break kaki mana handbreak, tangan pegang kuat2 dekat stereng kereta. try to control it. bila kereta uyul da berenti uyul masuk ke simpang kanan terus keluar dari kereta nak cari punca. uyul pegi depan kereta tengok takde pape, pegi belakang then nampak bumper da kemek and tayar dah pecah ! Subhanallah. 


selang beberapa saat, kereta Waja yang dipandu oleh Chinese yang uyul pun tak tau nama dia apa berenti depan uyul, menyusul lepas tu kerata Volvo yang ku sangka Saga mula2 terkedek2 parking belakang kereta uyul. and still uyul duduk je dekat kereta. lost dengan  tangan yang menggeletar. then uyul nampak the young Chinese pergi kat kereta Indian nie (Volvo) trying to seek for an explanation. 


after few moments tempat tu dah penuh dengan Indian and few Chinese. tiba2 datang 3 orang budak lelaki tanya uyul ok tak suma. dorang cakap dorang nampak eksiden tu jadi, and since that uyul sorang je (perempuan lak tu) dorang pun berenti nak temankan. terima kasih daun keladi. nanti akak belanja Kecik and the gang keyh :)


lepas tu baru taw cerita yang kereta uyul and Waja tu kena langgar dengan that Volvo. maybe Volvo tu igt kitorang nak pecut kejar traffic light and dia nak join sekali *wakluss.. saya pemandu berhemah k. pelisla.. since that myvi and waja da berenti and dia tak sempat nak break dia mengambil keputusan mudah nak menyelit antara kereta uyul and si Waja tu.. *kau igt kau kecik ke Volvo oi ! sebab tu la berdentum and berpusing, volvo tibai myvi mmg la..


sampai je tow truck, abang yang tarik kereta tu datang kat uyul tanya serba sikit, and dia bagitau yang Indian tu mabuk. mabuk yu tau tak mabuk tu ape.. abang tu cakap bila dia borak ngan mamat tu bau kuat gila. uyul pun tak tau bau camne sebab takde hati langsung nak g bercakap ngan dia. and that Volvo's owner who hit me langsung tak datang mintak maaf ke ape kat uyul. uyul just sempat bercakap ngan Chinese tu jep. *watdehal lah kan..


then tunggu polis datang, tunggu abah uyul, sambil2 tu tenangkan diri dengan bercakap dengan someone through the phone. tenang la jugak. terima kasih.


sampai balai , the Volvo's owner tak sampai2 jugak, dekat sejam jugak la tunggu. yang ada uyul and the Waja's owner. maybe org tu nak hilangkan bau bangkai kat mulut dia dulu baru wat report kot.. *whateva.....




 sempat nak melukis dulu before update. untuk mencapai pemahaman yang lebih kepada readers2 sekalian ;) ..




 kereta yang telah membabi buta melanggar pakwe saya en.vivi .. how dare you~huh





 mangsa keadaan.. the Chinese's car..





tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!! my car, my pakwe, my kaki... sedih !






bila da jadi macam nie, banyak menda main2 kat kepala. macam mana kalau itu, macam mana kalau ini,... emm.. maybe Tuhan nak tunjuk kat uyul macam mana rasa baru sikit je eksiden. daripada memakbulkan doa uyul yang nak hilangkan ingatan and lupa semua mende. kata-kata semasa emosi.. pasni taknak dah cakap menda bukan2 masa emosi. ok.






so that all.. KEMALANGAN 1 MALAYSIA ye kawan2.. happy reading ;))






p/s : kesian kat abah yang penat terpaksa ke balai nak uruskan hal2 report and hari ni kena settlekan hal kereta pulak.. terima kasih abah :')



11 comments:

  1. mak aii..teruk giler!!!kuang ajaw itu pemabuk!!marah ni..berani2 dia je langgar pakwe uyul tu..iskk..x dan lagi nak naik kete uyull huwaaa:(

    sabar kay uyull..kim slm abah..selamat berpuasa:)
    pasni pas berbuka,dok dlam kete,pasang zikir jela..insyaallah semangat..

    ReplyDelete
  2. salah..bukan semangat..insyaallah selamat:P

    ReplyDelete
  3. sabar2... tuh sume ujian jekk.. tuhan nak gtaw yg sume bnde kat dlm dunia bkn milik kita... sume pnjaman.. =)

    ReplyDelete
  4. kemalangan satu MALAYSIA... haha..lawak tol...

    wat uyul sabar yup...

    kekadang datang musibah ntuk dri kita diperingatkan...

    ReplyDelete
  5. farra : huhu..habis sabar la ni.. igt tuhan je masa kena tu..haish... ;)))

    ReplyDelete
  6. fatfat : huhu, semalam kene kul 9 lebey cmtu la.. sib bek ain ok xde pape ;))

    ReplyDelete
  7. chachos cheezy wedges :tu la tu..thnks ea:))

    ReplyDelete
  8. zulhaidi : hehehe... ok thnks :)

    ReplyDelete
  9. owhooooooo...
    mslh sgoh mmndu lam keadaan mabok..

    ReplyDelete
  10. scha al ahmad : 2 la pasal..org lain yang mabuk kita yang xbersalah nie jadi mangsa :)

    ReplyDelete